Du är min "bästa" kompis


Undrar hur tankarna går hos en när du ser din bästa kompis ligga på marken samtidigt som ett gäng står och sparkar honom i magen utan att göra något.

Undrar hur tankarna går hos en efter du har blivit misshandlad av detta gäng och din bästa kompis aldrig ingrep och du fortfarande ser honom som din bästa kompis.

Det jag nog undrar mest av allt är vad vissa människor har för kriterier hos en som ska vara sin "bästa kompis", är lojalitet, kärlek och generositet viktigt hos den som ska vara din vän.

För ska inte din kompis ha dig i hjärtat, ska inte din kompis försörja dig i nöden och ska inte din kompis stå upp för dig när det behövs.


Jag tror inte speciellt många i det svenska samhället ser dessa punkter som något speciellt viktigt, eftersom här kan kompisar börja tjafsa pga 2-3 kronor, här kan kompisar ha en i hjärtat tills det tryter och kan därmed se på när sin kompis får ordentligt med stryk på någon klubb utan att röra en fena för kompisens vinning.


Lycka


Vad är det då för mening att kalla varandra för kompisar eller har benämningen kompis blivit så oviktigt att det inte spelar någon roll längre. Men betyder då familjen något för en i detta samhälle. Det känns som det är samma där, det betyder något tills det tryter och då säras man åt och "tappar" kontakten.


Jag måste tyvärr säga att vi lever i ett sjukt samhälle, folk som lever enligt den "svenska samhällets regler" lever ej på ett lyckligt sätt, för ett liv utan äkta kärlek och trygghet som kärleken skapar finns inte och vem vill egentligen leva på detta sätt.


Inte konstigt att självmordsstatistiken är väldigt hög i detta land, inte konstigt att skilsmässor rullar på som ett rullande företagsband som tillverkar den nyaste modellen av mobiler, då man ser all lojalitet som något oviktigt.


Men det är just lojaliteten som leder människan till kärleken, för med lojalitet i hjärtat så finner du människor som även kommer att vara lojala mot dig och därmed står med dig, då du inte har det så bra och när det går bra så kan du lita på att dem skyddar dig från att allt går överstyr.


Av: Emanuel Güner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0