Ara - Olympiadens största hjälte


Det finns dem som har vunnit år efter år, plockat medaljer som det vore äpplen från grannens trädgård. Men det finns en brottare ifrån dem armeniska bergen som tävlade för Sverige, som gjorde så mycket mera än att bli en av dem främsta medaljvinnaren genom tiderna.

Denna man heter Ara Abrahamian, kanske han inte var den bästa, kanske han inte var den man som man jämförde med den största igenom tiderna som heter Alexander Karelin, men kanske är han den brottaren som symboliserar moral och karaktär bäst i en sport som är styrd på ett sett som påminner om gamla Sovjet.


Det avtrycket han gjorde med den protesten, kan betyda så mycket mera för brottningsvärlden än ett vunnit OS guld till Sverige. I början diskuterades om han gjorde rätt eller inte, men nu har dem kritiska rösterna tystnat för alla är enade om en sak, Ara Abrahamian gjorde inte bara rätt, han är en hjälte som folket tar emot med öppna armar.

  

Karaktär


Det hela började med OS i Sydney 2000, sedan fortsatta det hela med OS finalen i Aten 2004, men efter att ha blivit bortdömd gång på gång så tog Ara Abrahamian tag sig i kragen och såg i fram emot OS i Peking där han skulle visa brottnings världen att man inte kan stoppa en "ren" brottare ifrån att ta sitt OS guld. Men när dem sedan dömda ut Ara i OS semifinalen ännu en gång i ett horribelt domslut som ingen har någon förståelse för, så blev han rasande och frustrerad och tog tag i situationen som bara kan beskrivas med ett ord och det ordet är: karaktär.


Ni har säkerligen sett händelserna på tv om och om igen, men när han lämnade sin bronsmedalj på mattan (han gick även bronsmatchen och vann den utan några större problem) under prisceremonin så slog han ett slag mot det ledande organet inom brottningen (FILA), som dem omöjligt kan förklara sig ur.


Frågan

  

Inom dem närmsta åren så kommer vi få svar på frågan vi alla ställer oss, kommer FILA vara tvungna att börja om på nytt för att "rena" sporten från dessa skandaler som sker med jämna mellanrum eller kommer detta att falla i glömskan som ingenting har hänt.


För alla anhängare till sporten förtjänar så mycket mera än vad de senaste åren har visat, detta är en sport som beräknas ha en av dem mest anrika historierna av alla sporter. Så det är bara att hoppas att förändringarnas år är ett faktum.

  

Ännu ett OS?

  

Detta skulle vara hans sista OS start, men nu har han även öppnat dörren till nästa OS som avgörs i London om fyra år, så vi får se om detta bara är ett uttalande i ren impulsivitet eller om det är något genomtänkt. Men vare sig vi ser honom på mattan om fyra år i London så kommer han alltid vara förenat med det goda inom sporten, som han bar fram helt ensam på sina axlar.


Länge leve den sanna olympiska hjälten Ara Abrahamian

  

Av: Emanuel Güner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0